woensdag 21 mei 2014

21 mei: Coverack…………..Helford




Na een genoeglijke nacht in een king-size bed en een heerlijk uitgebreid ontbijt, gaan we op pad voor de wandeling van vandaag van 21 km. In de beschrijving staat dat het een aangename tocht zal zijn, zonder veel noemenswaardige beklimmingen en/of afdalingen. 

Maar leer ons inmiddels die Engelsen kennen….wat zij “an easy strawl” noemen, is voor ons toch al gauw méér dan gemiddeld. 

Het weer zit weer enorm mee; er is voor de hele dag zon voorspeld.

Toch blijkt een deel van de paden nog behoorlijk modderig en glibberig te zijn door de gevallen regen van gisteren. Oppassen, dus! 

En niet alleen daarvoor; als we langs een steengroeve komen, staat er op een bord te lezen dat een alarm af zal gaan als men elders in de groeve de boel opblaast. We moeten vooral op het pad blijven ! Nou, dát loopt geruststellend, hoor ! Het is echter wel heel erg stil in de groeve en er is geen enkele activiteit te zien of te horen.

Omdat er zich enkele groeves aan de kust bevinden, wordt het Coast-path landinwaarts gevoerd om de groeves heen. Over velden en boerenweggetjes bereiken we alsnog wat kustplaatsjes via de nodige afdalingen en beklimmingen overigens.

Een paar huizen, een stukje strand en de bijbehorende rust bepalen de sfeer in die plaatsjes. 

Vlak voor Porthallow zien we een aankondiging voor The Fat Apple-café. Omdat het tegen 12.00 uur loopt, besluiten we daar te gaan eten. Geen slechte keuze zo blijkt, als we even later aan een glas versgeperst appelsap zitten en onze borden vol liggen met heerlijke producten. Hondje Freddy houdt ons gezelschap. 

Op weg naar Helford komen we op de oever van een kreek te staan; je kunt oversteken bij laag water…..het water is dan 30 cm. diep, je kunt tot aan de basis van de kreek lopen….dat duurt 45 min. én je kunt via een sein een bootje aan de overkant laten weten dat je graag  opgehaald en overgezet wil worden. Niet moeilijk te raden waar wij voor kiezen. 

Het sein is nog niet gegeven of vanaf de andere oever verschijnt al een motorbootje. Binnen 5 minuten zijn we over.


Wat ons rest naar Helford is een oneindig lang pad door bosjes langs de oever van een water. Het vereist geconcentreerd lopen vanwege de modderige en gladde gedeeltes. Uiteindelijk bereiken we de parkeerplaats van Helford met een tot café verbouwd kerkje. 

En omdat we iets moeten, tóch maar weer cream tea als beloning !

1 opmerking:

  1. het is niet moeilijk om te kiezen. een nat pakhalen kan altijd nog. Dank voor de mooie omschrijving van jullie belevenissen en zeker de verwonderringen.

    BeantwoordenVerwijderen