dinsdag 13 mei 2014

Dinsdag 13 mei 2014 St. Ives naar Zennor.Er zijn van die dagen dat ik me een bevoorrecht mens voel.

Vandaag was zo’n dag: de zon scheen, er kwam een heerlijk frisse wind van zee en overal om ons heen bloeiden bloemen. Wij hadden geen andere opgave dan te lopen van St. Ives naar Zennor. Het was het eerste traject dat wij liepen van het South West Coast path. Een Engels lange afstand pad van zo’n 1000 km lang maar waarvan wij een kleine 180 kilometer zullen lopen de komende twee weken.

De wandeling wordt enerzijds aangekondigd als het kortste traject (een kleine 10 kilometer), maar anderzijds ook als een “rollercoaster”. Beiden zijn waar. De afstand tussen St. Ives en Zennor is kort, maar het tussenliggende deel voert langs spectaculaire kliffen waar je soms bovenop en soms weer onderdoor loopt. Het eindeloze klimmen en weer afdalen doet de vergelijking met een rollercoaster eer aan. Bedenk ook dat Engelsen lang niet zo georganiseerd zijn als wij Nederlanders, dus als je ongeveer een richting uit kan lopen, heb je al een pad. Soms moet je over enorme rotsblokken klauteren, soms dwaal je door het gras wat vooruit, maar gelukkig kent dit pad één ijzeren regel: wij moeten de zee aan onze rechterkant houden en dan komt alles uiteindelijk gewoon goed.

Tenminste, als je het pad in onze richting loopt.

St. Ives was vandaag nog een slaperig havenplaatsje. De enorme hoeveelheid souvenirswinkels en galleries doen vermoeden dat het in de zomer een soort “Valkenburg” is, maar daar was nu nog weinig van te merken. In de haven waren de vissersbootjes door het lage tijd, drooggevallen en overal krijsten meeuwen op zoek naar eten. Zennor ligt wat van de kust af. Het is een boerendorpje met een kerk, een begraafplaats hier om heen, drie of vier huizen, twee pubs en twee restaurants.
De B&B in Zennor bleek nog een flink eind bovenop de heuvel te liggen. We werden echter bijzonder hartelijk welkom geheten door Sue en na nog geen 10 minuten draaiden we de hete douche aan. Van buiten klonken vogels, door ons raam kijken we over de landerijen naar zee. Nog even en ze zal als een rode, vurige bal achter de horizon zakken...


We zijn bevoorrechte mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten