maandag 12 mei 2014

De reis



12 mei.

Vandaag was onze reisdag. We vertrokken om 8.00 uur uit Gouda en waren daardoor (natuurlijk) veel te vroeg in Rotterdam. De trein naar Brussel had ook nog eens vertraging, dus het wachten duurde lang. In Brussel verliep alles weer op rolletjes: je loopt vanaf Brussel Zuid in één keer door naar het platform van Eurostar: de TGV die ons naar Londen ging brengen. Het blijft onvoorstelbaar: in 3 uur zit je vervolgens in hartje Londen. Het moet ook niet langer duren: de stoelen zijn niet berekend op lange Nederlanders, dus toen we Londen binnen reden, wist ik zo langzamerhand niet meer hoe ik moest zitten.
Van Londen Pancreas naar Paddington station, hebben we een taxi genomen. Zo'n echte :). Dat was maar goed ook: de twee stations liggen wel een stukje van elkaar verwijderd.
Van een Engelse trein weet je overigens alleen wanneer deze vertrekt, niet van welk perron. Daarvoor zit je, met alle medereizigers, onder de vertrekborden te wachten totdat het juiste perron wordt weergegeven en vervolgens zet een mensenmassa zich massaal in beweging naar de juiste trein. We vonden gelukkig een uitstekend plekje en hier nestelden we ons voor de rit van ruim 5 uur.
Toen we om 20.40 in Penzance aankwamen, hadden we het treinen dan ook wel gehad, hoe prachtig de rit ook was geweest. Matt, onze reisorganisator, stond al voor het station te wachten. Een vriendelijke man die ons naar St. Ives bracht. Onderwijl vertelde hij dat we vooral een keer pastry moeten eten en clotted cream moesten eten, die zou in Cornwall de allerbeste zijn. Gaan we dus doen.
De kamer in de B&B is klein, maar wat doet dat ertoe: we gaan direct slapen en morgen begint de wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten